IN DE MEDIA

Midsummer Magic Meerlo

Omroep Horst aan de Maas 07-febr. 2024

Het festival heet Midsummer Magic een naam die refereert aan het legendarische Midsummer Popfestival wat 50 jaar geleden gedurende enkele jaren in Meerlo werd gehouden. Het doel is “Ontmoeten en Verbinden” en “Iedereen doet Mee“.

Positieve invloed
Midsummer Pop had in de 70-er jaren een positieve invloed op de inwoners van Meerlo-Wanssum. Bijna alle verenigingen hielpen mee met de organisatie. Van bewaking tot sanitair poetsen, huisvesting, horeca etc..

De grote drommen festivalgangers en “hippies” uit het hele land overvielen aanvankelijk de argwanende dorpsbewoners. Dit sloeg al snel om naar hartelijkheid en wederzijds begrip.
De latere festivals werden door het dorp omarmd.

Iedereen doet mee
Verschillende harmonie- en fanfareorkesten uit de gemeenten Horst aan de Maas en Venray, diverse zanggroepen, muziekgroepen, coverbands, koren en dansgroepen, theater en scholen zijn bij de optredens betrokken.

Zoals gezegd: “Iedereen doet Mee” Hiervoor zijn er activiteiten die worden ondersteund door Gilde opleidingen, Synthese, Mee. Ook de basisschool en jongere sociëteit Merlin zijn er bij betrokken.

Praktische informatie
Het festival begint op zondag 23 juni met de feestelijke opening van een tentoonstelling met film en archiefmateriaal over Midsummer Pop. In deze week zijn er middagen voor KBO en theatervoorstellingen.

Deze week wordt afgesloten met de grote finale festival-dag op 30 juni.